Er du interessert i kosthold og psykisk helse?

Er du interessert i kosthold og psykisk helse?

Friskstiftelsen i Elverum søker en engasjert kokk i en 100% stilling i et spennende, dynamisk og godt arbeidsmiljø.

Ny forskning viser at et næringsrikt kosthold kan bidra til å forebygge angst og depresjon og bedre symptomer på depresjon. Dette fordi maten påvirker bakteriene i tarmen, god tarmhelse er viktig for hjernen og vår psykiske helse. Ved et helsefremmende kosthold med mye grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter, begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt salt og sukker vil kostholdet være helsefremmede. Vi ønsker å tilby våre pasienter et kosthold som fremmer ikke bare den somatiske helsen, men og den psykiske helsen.

Vi søker derfor etter en ernæringskokk med høy faglig kompetanse og et stort engasjement for mat som medisin. Vi ønsker å servere mat av god kvalitet, gjerne økologisk/ kortreist innenfor økonomiske rammer.

Friskstiftelsen har som mål å servere god, variert og smakfull mat, samt sørge for at pasientene har god ernæringsstatus under innleggelsen. Mange av våre pasienter har spesielle behov som IBS, allergier, diabetes mm. Det er nødvendig at den som ansettes har kunnskap om og interesse for å kunne tilpasse maten etter Helsedirektoratets nasjonale faglige råd om «Spesialkost i institusjoner».

Arbeidsoppgaver vil være å tilbrede lunsj og middag til 26 pasienter på ukedager, samt ferdigstille mat som kan serveres i helgene. Videre er det ønskelig at det kan bakes brød, knekkebrød mm.

Stillingen er nyopprettet og rette vedkommende vil ha stor innflytelse til selv å kunne fylle stillingen og utvikle fagområdet for ernæring i klinikken.

Vi søker etter en person med gode samarbeidsevner, fleksibilitet og stort hjerte og engasjement for mat.

https://arbeidsplassen.nav.no/stillinger/stilling/7223dc80-2164-4041-b788-bf04b70f9a1d?fbclid=IwAR30gg0SWay8G_S31GmxqnSKuqme1nOnZhkpRnvKQ9usZ8se9_6w6RmjXQA